VLASENICA - Obilne padavine nanijele veliku štetu u Jevtićima
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Situacija u mjestu Jevtići, u mjesnoj zajednici Grabovica, se stabilizovala. Obilne padavine nanijele su veliku štetu domaćinstvima, a zahvaljujući brzoj intervenciji mještana i opštinskih službi spasena je stoka, ali su usjevi pretrpjeli štetu.

VLASENICA - Obilne padavine nanijele veliku štetu u Jevtićima - Crni Bombarder Portal

 

Padavine na području opštine Vlasenica pričinile su veliku štetu desetinama domaćinstava u MZ Grabovica, posebno u naseljenom mjestu Jevtići, gdje je rijeka Drinjača izašla iz korita, rekao je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević, koji je u više navrata proteklih dana posjetio ovo mjesto i razgovarao sa mještanima.

VLASENICA - Obilne padavine nanijele veliku štetu u Jevtićima - Crni Bombarder Portal

Upozorili smo stanovništvo da se skloni, jer životi su najvažniji. Na most smo doveli mehanizaciju i mislim da je ključna stvar bila što je na mostu bila mašina koja je, uz veliki rizik za čovjeka koji je njome upravljao, sklanjala trupce koji su prijetili da poruše most. Činjenica je da je Drinjača planinska rijeka, koja ima nekoliko planinskih pritoka i čim dođe do jačih padavina, kao što je to bilo proteklih dana, dogodi se ovakva situacija. Opštinska komisija je na terenu i procjenjuje štetu, a moramo uključiti i institucije”, rekao je Kraljević.

Načelnik opštine rekao je da će  Opština Vlasenica, koliko god bude u mogućnosti, pomoći ljudima koji su pretrpjeli štetu.

IZVOR: OPŠTINA VLASENICA

VLASENICA - Obilne padavine nanijele veliku štetu u Jevtićima

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: