VLASENICA PRVA DONIRALA SREDSTVA ZA KOSOVO - Tri opštine iz Srpske donirale 3.000 KM za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me" u Kosovskoj Mitrovici
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Mico kraljevic, vlasenica, crni bombarder portal

Vlasenica : Opština Vlasenica među prvima donirala pomoć za izgradnju dnevnog centra na Kosovu
 
“Trudimo se da svima izađemo u susret. Mislim da je jako bitno da razumijemo potrebe naših ljudi i u Srbiji i drugim krajevima, da pomognemo koliko možemo, naravno ne želeći ni jednog momenta da ugrožavamo građane koji nisu pravoslavne vjere.Mi smo izdvojili koliko smo mogli u ovom trenutku, ali ako svako izdvoji pomalo mislim da će se radovi na dnevnom centru privesti kraju“ – kaže Kraljević.

Opštine Kalinovik, Trnovo i Vlasenica u Republici Srpskoj uplatile su po 1.000 KM za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me – 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici, namijenjenog djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju, sa područja Kosova i Metohije.

Predsjednik Odbora za pomoć srpskom narodu na KiM iz Banjaluke Milorad Arlov, zahvalio je ovim opštinama na pomoći.

- Dnevni centar veliki projekat našeg Odbora koji gradimo uskljucivo iz humanitarnih donacija Srpske, planirali smo završiti do Preobraženja Gospodnjeg 19. avgusta, ali nas je u tome na kratko spriječila globalna pandemija izazvana virusom korona, koja je zaustavila mnoge velike svjetske i državne projekte. Na našem projektu od 714 m2 ukupne vrijednosti oko 280.000 evra namjenjem za djecu i mlade sa poteškoćama u razvuju ostalo je da se uredi unutrašnje uređenje: sanitarija, keramika, stolarija, podovi, grijanje, lift... Nastavljamo ubrzo radove i vjerujemo da ćemo ga zvršiti do kraja godine, dati Udruženju roditelja "Podrži me" za 144 njihove djece i mladih sa isto toliko njihovih porodica. Hvala lokalnim zajednicama i svima koje su pomogle i molimo sve koje mogu da pomognu i uvaže nas poziv da izgradimo svi zajedno prvi Dnevni centar ovakvog tipa na Kosovu i Metohiji. Kada ga izgradimo zahvaljući humanosti Republike Srpske kao da smo manastir sagradili - navodi se u pismu Arlova.

IZVOR: RADIO MAGIC / RTRS

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano