Vlasenica: Supružnici osumnjičeni da su izdavali blanko potvrde kandidatima u auto-školi
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

VLASENICA - Vlaseničani Željko K. i Tijana K. osumnjičeni su da izdavali blanko potvrde o položenoj teorijskoj nastavi za obuku vozača i time nelegalno stekli 10.000 KM, potvrđeno je "Glasu Srpske".

 

Nezvanično, riječ je o supružnicima koji upravljaju auto-školom u Vlasenici. Željka K., koji živi i radi u inostranstvu, sumnjiče da je od septembra 2019. do juna ove godine Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske onlajn prijavio više kandidata za polaganje teorijske obuke iako im nije održao pripremne časove. Kako bi sakrio da u tom periodu nije boravio u BiH, prijave je slao putem interneta koristeći IP adrese zemalja zapadne Evrope.

"T. K. je prijavljenim kandidatima izdavala potvrde koje je prethodno potpisao Ž. K. i ovjerio pečatom auto-škole, te su tako u službene isprave unijeli neistinite podatke i nelegalno prisvojili oko 10.000 KM", kazali su u PU Zvornik ne navodeći detalje. Protiv njih će biti podneseni izvještaji zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica i falsifikovanja ili uništavanja službene isprave.

I PU Banjaluka je podnijela tužilaštvu prijavu protiv direktora firme "Nova metal" Dijega C. zbog sumnje da je utajio oko 320.000 KM poreza. On je ranije bio osumnjičen da je nezakonitim poslovanjem oštetio ovo preduzeće za oko 1,2 miliona KM, kada je 2018. napravio fiktivan ugovor i upotrijebio ga kao validan, te da je zloupotrijebio položaj i ovlašćenje te sa bankovnog računa preduzeća isplatio sebi novac bez ikakvog pravnog osnova.

(Glas Srpske)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: