"VODE RAT PROTIV RUSIJE, A GURAJU KIJEV DA VRŠI NASILJE!" Šok izjave iz Kremlja - Ovo je cilj Amerike u Moskvi!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

"Zapad gura Kijev ka nasilju velikih razmera u istočnoj Ukrajini", izjavio je u utorak sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Petrušev. Prema njegovim rečima, zapadne sile, SAD pre svih, guraju Ukrajinu ka nasilničkim akcijama velikih razmera na istoku Ukrajine, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Petrušev tvrdi da Zapad nastoji da stvori uslove za nametanje kontrolisanog režima u Rusiji kao što je već praktikovano u nizu zemalja.

"Specijalna vojna operacija je osujetila te planove. Moskva je to morala da iskoristi kao preventivnu meru jer je zabrinjavajuće porastao nivo pretnji po nacionalnu bezbednost i nepoštovanje interesa Rusije", naveo je Petrušev.

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije ocenio je da se "neoliberalizam kolektivnog Zapada razvija u fašističku ideologiju usmerenu protiv ruskog sveta", i da "globalna agresija na Rusiju" nema samo političku i ekonomsku, već i ideološku i moralnu dimenziju.

"Antiruska kampanja koju vode SAD dokazuje da se protiv Rusije vodi neobjavljeni rat. SAD sa svojim saveznicima nastoji da održi lažni mit o agresivnoj Rusiji, koja navodno nastoji da porobi zapadni svet", izjavio je on, prenosi TASS.

(MONDO)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano