VOJNICI IZ ČELIČANE DIGLI U VAZDUH SKLADIŠTE ORUŽJA! Razneli sebe i municiju pre predaje da Rusi ne dođu u njihov posed!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Prema rečima Pušilina, na teritoriji fabrike još uvek bi mogao biti nepoznat broj ukrajinskih vojnika.

Šest ukrajinskih vojnika ubijeno je na teritoriji fabrike Azovstalj u Marijupolju kada su pokušali da raznesu svoje zalihe municije pre predaje, rekao je lider Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin u subotu na Jutjub kanalu Solovjev uživo.

"Nejasno je ko je to uradio, niko ne preuzima odgovornost, ali nakon što je glavna grupa izašla, neko je naredio da se miniraju skladišta municije. To je učinjeno na brzinu, a naređenja su bila nejasna, pa je kao rezultat šest osoba je odmah poginulo, a koliko znam četiri su povređene", rekao je on.

Prema rečima Pušilina, na teritoriji fabrike još uvek bi mogao biti nepoznat broj ukrajinskih vojnika. Prema njegovim rečima, imaju zalihe hrane i vode, ali im nedostaje lekova.Lider DPR je dodao da se MI "svaka soba, svaki kutak" fabrike trenutno detaljno pretresa.

Portparol ruskog ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov rekao je u petak da je ministar odbrane Sergej Šojgu obavestio predsednika Vladimira Putina da je završena operacija potpunog oslobađanja fabrike Azovstalj i celog grada Marijupolja od ukrajinskih militanata. Ukupno 2.439 nacionalista bataljona Azov i pripadnika ukrajinske vojske, koji su bili skriveni u fabrici od 21. aprila, položilo je oružje i predalo se od 16. maja.

(MONDO)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano