VOJNIK KOJI JE PRKOSIO RUSIMA NIJE UKRAJINAC! Postao simbol hrabrosti i otpora, a sad je utvrđeno koje je nacionalnosti
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UVojnik koji je postao simbol otpora ruskoj agresiji na Ukrajinu zapravo je državljanin Moldavije.

Vojnik koji je postao simbol hrabrosti i otpora ruskoj agresiji na Ukrajinu, Oleksandar Macijevski, zapravo je državljanin Moldavije, potvrdilo je Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Moldavije.

"Nakon potvrde ukrajinske strane da je ukrajinski vojnik pogubljen od strane ruske vojske, Oleksandar Macijevski, Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova najoštrije osuđuje ubistvo državljanina Moldavije, delo koje se može okarakterisati kao ratni zločin i jasno kršenje međunarodnog humanitarnog prava", navedeno je iz Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Moldavije.

Iz pomenutog Ministarstva izrazili su saučešće porodici i prijateljima Oleksandra Macijevskog. Takođe su izrazili i solidarnost sa ukrajinskim narodom. "Ponavljamo čvrst stav Republike Moldavije, koja osuđuje brutalni rat Ruske Federacije protiv Ukrajine. Naša zemlja ostaje posvećena podršci Ukrajini u njenim naporima da povrati mir i stabilnost u regionu“, navodi se u saopštenju moldavskog Ministarstva spoljnih i evropskih poslova, prenosi Oslobođenje.

Podsetimo, snimak na kome se vidi ubistvo vojnika objavljen je na društvenim mrežama. Na njemu se vidi vojnik koji puši  poslednju cigaretu i hladno kaže ubici, ili ubicama, "Slava Ukrajini!", nakon čega se čuju pucnji i on pada na zemlju. Za ubijenog vojnika prvo se smatralo da je Timofej Šadura, a kasnije je saopšteno da je reč o Oleksandru Macijevskom.
(MONDO)
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: