VRTOGLAVI IZNOS! Isplivali detalji hapšenja Vesne Medenice - evo koliko je para kod sebe imala u kešu
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Advokat Begović tvrdi da bi njegova branjenica na te okolnosti morala da se izjasni na saslušanju u SDT-u, ali je o tome, kako tvrdi, niko nije pitao.

Advokat Zdravko Begović saopštio je da nije u saznanju da je prilikom hapšenja bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice na podgoričkom aerodromu 17. aprila ove godine kod nje pronađeno 700.000 evra u kešu.

On tvrdi da prvi put čuje za taj podatak. On ističe da niko nije bio u obavezi da mu tako nešto saopšti, ali bi njegova branjenica svakako morala da se izjasni na te okolnosti prilikom saslušanja u SDT-u, kojem je i sam prisustvovao, a o čemu je, kako tvrdi, niko nije pitao.

- Ukoliko je ta informacija tačna, službenici policije su morali prilikom oduzimanja tog novca da sačine potvrdu o oduzimanju i ta potvrda bi morala biti u spisima predmeta - kazao je Begović.

 

Zbog kraja radnog vremena, iz policije juče nije dobijen odgovor na pitanje da li su službenici policije sačinili takvu potvrdu, a ni iz SDT-a nije dobijen nikakav odgovor, piše Dan.

Pojedini mediji su objavili da je novac koji je oduzet Medenici volšebno nestao i da istražitelji pokušavaju da mu uđu u trag.

Mediji tvrde da je Medenica te noći na aerodromu bila u društvu jednog poznatog biznismena, koji je sa njom u kumovskim vezama, a koji je te noći napustio Podgoricu i više se nije vraćao...

 

Bivša predsednica Vrhovnog suda uhapšena je 17. aprila ove godine na podgoričkom aerodromu, gde je prethodno čekirala kartu za Beograd u jednom smeru, zbog sumnje da je počinila krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj. Specijalno državno tužilaštvo već nekoliko puta je saslušavalo Medenicu na okolnosti protivzakonitog uticaja pri donošenju sudskih odluka.

Kako se nezvanično saznaje, prvi put ona se izjašnjavala o uticaju na presuđenje u dva predmeta, za šta je njen sin Miloš Medenica navodno dobio 300.000 evra, a u međuvremenu su aktivirani i još neki slučajevi.

Medenica je radila u Osnovnom sudu u Kolašinu, a potom je izabrana za sudiju Višeg suda u Podgorici, da bi 2003. bila imenovana za vrhovnog državnog tužioca, a 2007. je postala predsednica Vrhovnog suda. Penzionisana je 31. decembra 2020. godine.

 

Izvor srbijadanas.com

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano