Vučić: Bez Nemačke ne možemo, ne samo da napredujemo, već i preživimo. Oni zapošljavaju 76.000 radnika
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Nemci imaju dobru osobinu da su iskreni i otvoreni i da se sa njima uvek zna na čemu ste

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas posle razgovora sa nemačkom ministarkom odbrane Kristine Lambreht da bez Nemačke ne možemo, ne samo da napredujemo, već da ne možemo ni da preživimo, te da će nam nam je u ovakvoj situaciji koja pogađa celu Evropu trebati podrška Nemačke i evropskih partnera.

- Nemačka, kao najveća evropska sila, ima svoj stav koji neće da promeni, a bez njih mi ne možemo da idemo napred, ne možemo da preživimo. Nemačke firme u Srbiji zapošljavaju 76.000 radnika, 72 odsto našeg izvoza ide u Nemačku, dok 61 odsto nemačkih investicija na Zapadni Balkan ide u Srbiju, dok 39 odsto ide u sve ostale zemlje regiona - poručio je Vučić, odgovarajući na pitanje da li njegova poseta Berlinu dolazak nemačke ministarke odbrane Kristine Lambreht znači pojačan interes Zapada za Srbiju.

 

Vučić je istakao da Nemci imaju dobru osobinu da su iskreni i otvoreni i da se sa njima uvek zna na čemu ste.

- Zato volim da razgovaram sa njima, a tako i ja razgovaram sa njima. Sutra ću se obratiti građanima i reći im isto - da bez Nemačke ne možemo. Mi promeniti stav Namačke nećemo - to je glupost. Oni su suviše velika sila da bi menjali stavove zbog male zemlje kao što je Srbija - rekao je predsednik Srbije.

On je, međutim, istakao da je zahvalan Nemačkoj što je dozvolila da iskažemo svoje stavove koji su potpuno različiti od njihovih i sa kojima se ne slažu.

- Naše je da se borimo i radimo na jačanju vladavine prava, jačanju ekonomije i da preživimo zimu, kao što će i svi ostali. A kako ćemo da preživimo zimu, mada sada ljudi na zimu ne misle već na leto i odmore, to niko ne zna i za to će nam trebati podrška Nemačke i evropskih partnera. Ja sam zahvalan što su nam dozvollili da iskažemo stavove sa kojima se ne slazu - poručio je Vučić.

 

(Telegraf.rs)

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano