VUČIĆ DANAS U RS: Republici Srpskoj 2,7 miliona €
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić posetiće danas Banjaluku, gde će tamošnjim institucijama uručiti pomoć vrednu gotovo 2,7 miliona evra.

Vučić će tokom posete razgovarati sa najvišim predstavnicima Republike Srpske.

Planom posete, predviđeno je da predsednik najpre obiđe Univerzitetski klinički centar u Banjaluci, gde će uručiti donaciju Republike Srbije - 15 sanitetskih vozila, vrednosti skoro 750.000 evra. Zatim će obići radove na izgradnji višenamenskog objekta, u kojem je planirano da budu smešteni vrtić, Dom zdravlja i mesna zajednica, čija se izgradnja u naselju Petrićevac finansira sredstvima Srbije.

Nakon toga, uslediće sastanak Vučića sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i predsednicom Srpske Željkom Cvijanović. Posetu Banjaluci, predsednik Srbije završiće obilaskom radova na izgradnji Srpsko-ruskog hrama.

Inače, Srbija pomaže RS i sa milion evra Studentskom centru "Nikola Tesla" u Banjaluci, za rekonstrukciju jednog paviljona. Takođe, za nekoliko manjih opština u RS Srbija će izdvojiti 540.000 evra za vrtiće, škole, domove zdravlja, a za Duhovni centar u Petrovcu 400.000 evra.

Izvor: Večernje Novosti

VUČIĆ DANAS U RS: Republici Srpskoj 2,7 miliona €

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano