Вучић: И ЕУ и Америка ће тражити признање независности Косова
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Говорећи о Косову и Метохији председник Србије Александар Вучић је рекао да наслућује да се води борба да ли ће главну реч водити ЕУ или Америка. Истакао је да не постоји суштинска разлика у решењу које ће да предложе и једна и друга страна.

„И једни и други ће тражити независност Косова. Ми ћемо да прихватимо разговоре са Европом. То нам неће помоћи ништа. Помоћи ће нам наша снага и јединство, јер је зато важно да што више људи изађе на изборе“, каже Вучић и додаје да је обједињење и снага важна да бисмо могли тим изазовима да одолимо заједно.

Вучић је истакао да је пред нама нова преговарачка платформа која подразумева укидање Резолуције 1244.

„Списак лепих жеља неодговорних политичара. Косово је њихово чедо, заљуљали су колевку, данас је то чедо мало непослушно. Они знају ко су родитељи те државе. Неће променити свој став ни немачка ни Велика Британија. Очекујем долазак Мирослава Лајчека одмах после избора, можда већ 22.јуна. Ја 23. идем у Москву, 25. или 26. јуна идем у Вашингтон. Увек су нас притискали. Не знам зашто вам је важно да ли ће нас за сто ставити Лајчек или Гренел, то неће променити ништа“, рекао је Вучић.

Вучић је говорио о томе шта се налази у платформи коју ће представити Србија и шта она подразумева.

„Ми ћемо свакако прихватити европску страну јер смо на европском путу, али не може да кажемо Гренелу „не“. Нама то ништа неће помоћи. Нама је важна наша слога, наше јединство и важо је да људи изађу на изборе. Да покажемо да имамао довољно снаге да кажемо „не“ или да прихватимо компромис. Ми то не можемо решити лако, зато сам рекао Србија неће ићи са белом заставом“, рекао је Вучић.

rs.sputniknews.com
1122674713_0_0_3140_1698_1000x0_80_0_1_6b4c688a818220d69749df403e996281.jpg-1-750x406.jpg

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: