Vučić otkrio detalje sastanka u Davosu: Stalno slušamo “priznajte Kosovo” – polako imamo mi svoju zemlju
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je za RTS gde je otkrio detalje razgovora na Svetskom ekonomskom forumu

– Već desetinama godina znamo da imamo potpuno različite stavove u odnosu na Albance iz Prištine i to nije ništa čudno. Nama su zahvalili na otvorenom pristupu i iskrenosti, tu je bio i Šalenberg, Plenković, svi regionalni lideri. Pričali smo o padu popularnosti EU u Srbiji, pitali smo koliko je tu naša, ali i njihova odgovornost.

Mi svaki dan slušamo “Priznajte Kosovo”. Ljudi, polako, imamo mi svoju zemlju i svoje organe. Sada ste se setili teritorijalnog integriteta Ukrajine, a kada je u pitanju Rezolucija 12 44, nju ste zaboravili. Morate da razumete posebnost Srbije i da se tako odnosite prema nama – rekao je Vučić.

O sankcijama Rusiji

– Ovde u Davosu su mi rekli da sam “crna ovca” kada je u pitanju Rusija. Šta da kažu, aj uvedi sankcije, ja kažem “aj izađi napolje”. To je moglo dok Srbija nije bila jaka. Ja nisam od onih koji se zaklinju pa urade drugačije

. Ne znam da li ćemo uvesti sankcije, mi gledamo svoje interese, ali vidite, prošlo je 90 dana, a Srbija i dalje vodi svoju, istu politiku. Nalazi se na EU putu, nikoga nije uvredila, ali vodi samostalnu i nezavisnu politiku.

Cena gasa i razgovor sa Putinom

– Videćemo kakvu ćemo cenu dobiti, nerealno je očekivati da će biti ovako povoljna kao sad. Moramo da vidimo kako ćemo da skladištimo, tu su stigle dobre vesti iz Mađarske o skladištenju 500 miliona kubika, ali hoću da to sve potvrdim i da imam te informacije pre razgovora sa predsednikom Putinom.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano