Vučić: Strani državljani nosili tajne šifre, mape, pištolj sa prigušivačem
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

BEOGRAD/PARIZ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da se protesti u Beogradu organizuju jer neki žele da se dočepaju vlasti, te dodao da su neki od uhapšenih stranih državljana imali Morzeovu azbuku, tajne mape, pištolj sa prigušivačem i da će svi da odgovaraju.

“Neki stručnjak je imao sve kompletno, od Morzeove azbuke do tajnih mapa, neki Furman. Jedan je imao pištolj sa prigušivačem, ovaj atentator iz Novog Sada Laslo...kod njega su našli pištolj sa prigušivačem, što je bacao molotovljev koktel. Svakojakih tu ljudi ima i svi će oni da odgovaraju”, rekao je Vučić.

On je u izjavi za TV “Pink” u Parizu uoči susreta sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom rekao da su oni koji su organizovali demonstracije i nerede u Beogradu računali na slabljenje pozicije Srbije u rješavanju kosovskog pitanja, ali glavni cilj im je preuzimanje vlasti mimo izbora.

Vučić je rekao i da nasilje nikom nije i ne može donijeti dobro i istakao da će svi odgovarati za svoja nedjela, te da će biti podnošene krivične i prekršajne prijave.

“I mogu da se žale Svetom Petru da ih hapsi policija, BIA ovaj ili onaj... hapsiće sve izgrednike i nasilnike. Zar misle da su jači od države? Probajte”, rekao je Vučić, dodajući da se vlast mijenja na izborima i idejama i planovima, a ne nasiljem.

Vučić je rekao da neće da dozvoli da vlast preuzmu tajkuni koji su opljačkali Srbiju, te da ga ne zanimaju njihovi savjeti kakvu hoće vladu, jer je narod rekao na izborima kakvu želi.

“Prave se da su napadi bili od nekih navodno režimskih provokatora. Svakome ko je gađao kamenicom policajce vidi se lice i zna ime i prezime, i niko ne pripada vlasti, već su huligani i nasilnici, koje podržavaju kada im je potrebno, a kada nije, brže bolje ih se odreknu”, dodao je on.

Vučić je rekao da će Srbija biti sačuvana i odbranjeni i Beograd, Novi Sad i Niš.

“Mene da uplaše, da slome neće nikada. Da mi je glava na panju, neće me slomiti. Ostaje samo da me ubijete ili pobedite na izborima, a ovo drugo vam garantujem da nećete, jer znam da narod neće za vas da glasa”, rekao je Vučić.

Srpska tajna služba BIA je sinoć privela izraelskog državljanina Romana Levina /21/, rođenog u Ukrajini, kao i Artura Furmana /18/, rođenog u Kirgistanu zbog učestvovanja u jučerašnjim nasilnim protestima.

Prema saznanjima lista Informer, pregledom njihovog prtljaga otkriveno je da Furman posjeduje ručno izrađene mape, šifrarnik morzeove azbuke i crteže raznog naoružanja i vojne opreme, a u njegovom trelefonu nađene su slike Adolfa Hitlera, kao i raznog oružja.

izvor: glas srpske

Aleksandar Vučić - crni bombarder

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: