Vuk Drašković: Popovi žele da Crna Gora izgubi suverenost i postane vojna baza Rusije
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Pisac Vuk Drašković, gostujući u emisiji "NewsMax Adria" dao je vrlo direktan intervju, a tema su bili i današnji izbori u Crnoj Gori, prenosi portal Standard.

Drašković se posebno osvrnuo na aktivnosti proruske opozicije predvođene Srpskom pravoslavnom crkvom koja već mjesecima u ovoj zemlji organizuje litije.

Upitan kakav ishod “tenzija vidi” posle izbora, pisac je napomenuo da se nada da će pobijediti “normalna Crna Gora, civilizovana”.

“Ovo je popovski ustanak, SPC predvodi tu prorusku opoziciju koja ima namjeru da pobijedi na izborima. Raskine članstvo Crne Gore u NATO alijansi, da poništi odluku o suverenitetu i o nezavisnosti Crne Gore, i da Rusiji otvori vrata Boke Kotorske. Da se tamo ustanovi ruska baza i da vojska Rusije može komotno da rovari po Balkanu”, rekao je Drašković.

Na pitanje novinara da li sigurno zna da će tako biti, Drašković je odgovorio “apsolutno, ovo je cilj”.

“Iz Crne Gore sam se sinoć vratio, tamo se pjeva “Nema Mila, nema Tita, Vladika se ođe pita” – to znači ajatolah, to znači pravoslavni. Nikad normalna Crna Gora nije doživjela ovakvo civilizacijsko poniženje, kao što ga ponižava sada dok idu te litije. Možemo li mi da zamislimo da sjutra Berlinom krenu litije, na izborima za njemački parlament i da to predvode luteranski, katolički pastori”, kazao je Drašković.

Upitan kako Srbija treba da se postavi, Drašković je istakao da je već to učinila, zajedno sa Rusijom, ali ne na dobar način.

 

“Mislim da smo napravili veliku istorijsku sramotu u odnosu prema Crnoj Gori. Crna Gora nikad nije izdala Srbiju,Crna Gora je uvijek ginula za Srbiju, ali da li je zaslužila da joj se vraća vraćanjem u srednji vijek, Teheranom i da se od Crne Gore, od tog dijela našeg naroda za koji smo vjerovali da je pametan da ima tolike pisce, generale, diplomate da pravi narod koji ide za popovima, mantijama i traži povratak u Srednji vijek”, zaključio je Drašković.

izvor: buka/agencije

Vuk Drašković iz stranke isključio poslednja tri člana | Njuz.net

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: