VULIN OTKRIO DETALJE OKO DANAŠNJIH DOJAVA O BOMBAMA: Protiv Srbije se vodi specijalni rat - građani ne paničite
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin otkrio ko stoji iza napada na Srbiju.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, povodom dojava o bombama, kaže da je suštinski cilj svih napada da Srbija prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu.

- Protiv Srbije se vodi specijalni rat. Sa različitih adresa iz više evropskih država stižu pretnje na adrese institucija, novinskih kuća, privrednih društava. Napadi na našu zemlju nisu ni pokrenuti, ni sprovedeni od strane bilo kog pojedinca, u pitanju su masovni, organizovani i veoma skupi hakerski napadi, vođeni iz različitih centara za hibridno ratovanje - poručuje ministar Vulin.

On objašnjava da vrednost opreme potrebne za udar takvog obima i snage kakav je bio današnji, prelazi 100 hiljada evra, ali da se naneta šteta u izgubljenim radnim satima i obustavljanju rada privrede meri milionima.

 

- Radi razumevanja koliko je napad organizovan i skup, govori i informacija da se oprema uništava odmah po izvršenom napadu kako se ne bi moglo sa sigurnošću utvrditi odakle je udar poveden. Prijave o postavljenim eksplozivnim napravama su u funkciji izazivanja uznemirenja, širenja panike i nanošenja štete privredi naše zemlje. Ali, suštinski cilj svih napada je da Srbija prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu.

Vulin poziva građane da budu disciplinovani i uzdržani, da ne podležu panici i da poštuju naređenja koja im prilikom postupanja izdaju predstavnici policije.

 

- Ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže krajnje napore da u najkraćem roku izvrši preglede napadnutih ustanova i da normalizuje život. Takođe, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, čini sve da se ubrza proces međunarodne pravne pomoći putem kontaktnih tačaka uspostavljenih u skladu sa Budimpeštanskom konvencijom. Sve zakonom predviđene policijske radnje su izvršene pravovremeno i detaljno. Protiv Srbije se vodi specijalni rat i moramo biti spremni da izdržimo - zaključio je ministar Vulin.

 

Izvor srbijadanas.com

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.