Za tri godine izdato 13 tablica sa registarskim oznakama gradova na KiM
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UNeće se izdavati nove tablice, ali će se postojeće i dalje koristiti, a čak i u slučaju da se izgube ili ukradu biće zamenjene istim takvim.

Kako saznaje RT Balkan, u poslednje tri godine izdato je 13 tablica sa registarskim oznakama gradova na Kosovu i Metohiji.

Trenutno ima oko 9.000 automobila sa takvim tablicama.

Dogovoreno je da se neće izdavati nove tablice, ali će se postojeće koristiti, a čak i u slučaju da se izgube ili ukradu biće zamenjene istim takvim. Takođe, kad istekne registracija, biće obnovljena kao i do sada sa oznakama gradova na Kosmetu.

Beograd i Priština postigli su sinoć dogovor u vezi sa registarskim tablicama, čemu su prethodile najave da će od 24. novembra biti kažnjavani vozači koji nemaju tablice tzv. Kosova, što je izazvao veliko uznemirenje među srpskim življem na Kosmetu.

Kako je na svom Tviter nalogu objavio šef evropske diplomatije Žozep Borelj, prema dogovoru, Srbija će prestati da izdaje nove registarske tablice sa nazivima gradova na KiM, dok će "Kosovo" obustaviti dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila.

U narednim danima obe strane biće pozvane u Brisel na razgovore o daljim koracima.

 
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: