ZABRANJEN POPULARNI SOK - OSNOVCI GA PRODAJU NA GUTLJAJ! Inspekcija ispitala piće, pa pronašla NEDOZVOLJENI sastojak
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UEnergetski napitak sa kofeinom ove marke sadrži čak 200 miligrama kofeina po konzervi, a ova zemlja je odlučila da ga zabrani.

Kofeinska verzija veoma popularnog i svetski poznatog energetskog pića Prime zabranjena je u Sloveniji jer sadrži sastojak L-teanin, koji nije dozvoljen u bezalkoholnim pićima, saopštila je Uprava za bezbednost hrane.

Reč je o brendu Jutjubera, kontroverznog influensera i WWE rvača Logana Pola i Jutjubera KSI. Iz tog razloga, operaterima je naloženo da više ne prodaju verziju pića sa kofeinom, dok će verzija bez kofeina ostati na policama, piše 24ur.

Nakon upita potrošača i prijave Udruženja potrošača Slovenije, inspektori Uprave za sigurnost hrane, veterinarstvo i zaštitu bilja Republike Slovenije izvršili su inspekcijski nadzor i utvrdili da je jedna od dve verzije pića u prometu sadrži L-teanin, a piće je zabranjeno od ponedeljka.

Energetski napitak sa kofeinom ovog brenda sadrži čak 200 miligrama kofeina po limenci, dok druga poznata energetska pića na tržištu sadrže oko 80 miligrama kofeina po konzervi. I pored toga što na limenci piše da nije namenjen osobama mlađim od 18 godina, jarke boje na ambalaži i pompa na društvenim mrežama pokazuju da je njegov marketing usmeren na tinejdžere.

Za pićem je zavladala prava pomama među adolescentima, ono je za nekoliko sati nestalo sa polica američkih prodavnica, dok su se ispred prodavnica u Velikoj Britaniji stvarali redovi. U međuvremenu, zbog ogromne potražnje, njegova cena je porasla, a KSI je svojevremeno na Tviteru poručio da se piće čak prodaje i na crnom tržištu.

 

Podsetimo, i u Srbiji je nastala prava "ludnica" zbog ovog soka koji može da se kupi samo na benzinskim pumpama i košta čak 1.000 dinara. Roditelji su čak navodili da deca ovo kupuju da bi prodavali u manjim količinama jer nisu svi u mogućnosti da izdvoje hiljadu dinara za pola litre soka.

 

 

(MONDO)

 

 

 
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: