ZAPAD U STRAHU! „Sarmat“ na borbenom dežurstvu, ako Putin NAREDI neprijatelj je GOTOV!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Planirano je da testiranja najnovije ruske interkontinentalne rakete „Sarmat“ (kolok. naziv na Zapadu – Satana 2 ili SS-X-29) traju tokom cele 2022. godine, dok je na jesen planirano i prvo borbeno dežurstvo, izjavio je generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin.

– Testiranja će trajati tokom cele ove godine, iako planiramo da već krajem ove jeseni u borbeno dežurstvo stavimo i prve serijske rakete – objasnio je Rogozin za TV kanal „Rusija 24“.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je 20. aprila s kosmodroma Pleseck izvedeno prvo lansiranje interkontinentalne balističke rakete „Sarmat“ u okviru državnog programa testiranja.

 

Rogozin je pre par dana napomenuo da „samo jedna interkontinentalna balistička raketa ‘Sarmat’ može da uništi polovinu obale kontinenta koji Rusija smatra neprijateljskm“.

– Takva raketa može da uništi polovinu obale kontinenta koji nam se ne dopada zbog svoje agresivne politike – rekao je Rogozin na obrazovnom maratonu „Novi horizonti“.

Vojni resor je objavio da su potvrđene sve očekivane karakteristike rakete tokom svih etapa leta, a da su probni borbeni blokovi stigli u predviđenu oblast poligona Kura na Kamčatki.Nakon završetka programa ispitivanja raketni kompleks „Sarmat“ postaće deo naoružanja Strateških raketnih snaga Rusije.

– Takva raketa može da uništi polovinu obale kontinenta koji nam se ne dopada zbog svoje agresivne politike – rekao je Rogozin na obrazovnom maratonu „Novi horizonti“.

Vojni resor je objavio da su potvrđene sve očekivane karakteristike rakete tokom svih etapa leta, a da su probni borbeni blokovi stigli u predviđenu oblast poligona Kura na Kamčatki.

Nakon završetka programa ispitivanja raketni kompleks „Sarmat“ postaće deo naoružanja Strateških raketnih snaga Rusije.

U Užurskoj raketnoj jedinici u Krasnojarskom kraju već je u toku priprema glavnog raketnog puka koji će upravljati novim raketnim kompleksom. Napredni kompleks „Sarmat“ zameniće rakete „Vojevoda“.

„Sarmat“, kako su istakli u Ministarstvu odbrane, može da pogodi mete na velikoj udaljenosti, koristeći različite putanje leta, i garantovano može da zaobiđe sve perspektivne sisteme protivraketne odbrane.

izvor: (srbijadanas.com/srbijajavlja.rs)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano