Zašto su poginuli banjalučki padobranci?
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Decenija je prošla, a porodice petorice poginulih padobranaca u Banjaluci i dalje čekaju istinu. Istraga nije makla ni milimetar, a dosta toga se zna. Stručna komisija je navela sve propuste zbog kojih je letjelica pala. To, čini se, nije bilo dovoljno pravosuđu u BiH koje punih deset godina vodi istragu. Postavlja se pitanje jesu li i vadili predmet iz ladice. Na naš upit iz Tužilaštva BiH odgovaraju djelimično.

“Postupajuća tužiteljica koja je zadužena predmetom, poduzela je niz istražnih radnji predviđenih Zakonom o krivičnom postupku BiH u cilju provođenja daljnjih aktivnosti. Takođe, v.d. glavnog tužitelja, dao je instrukcije da se što prije pronađe rješenje za plaćanje stručnog vještačenja u ovom predmetu, kako bi se mogle nastaviti aktivnosti u pravcu donošenja tužiteljske odluke, s obzirom na veliki protok vremena, od navedenog događaja", poručuju iz Tužilaštva BiH.

Da je to bruka i sramota, poručuje predsjednik Istražne komisije I glavni istražilac kobnog događaja. Omer Kulić kaže da stiče utisak da se samo on interesuje za predmet I niko više, što je tragično. 

"Pokušavam da to dokučim. Pisao sam Tužiteljstvu u dva-tri navrata i odgovor je klasično, znate – istraga je u toku. A eto istraga je bila, čovjek držao u ladici, godinama držao daj materijal, ništa se nije desilo. Da li će se nešto desiti, ne znam. Eto promijenili su se i glavni tužioci. Bilo bi mi zbog te nevine djece pošteno da se napravi epilog tog slučaja", kaže Omer Kulić, predsjednik Istražne komisije i glavni istražilac.

Brujanje aviona, dim, obrušavanje velikom brzinom, eksplozija - avion Padobranskog kluba Banjaluka star oko 40 godina srušio se nedugo poslije polijetanja i to na dijelu auto-moto staze u Zalužanima. Pad I tragična smrt pred očima roditelja I prijatelja. Poginuli su pilot Alen Crnalić, dugogodišnji instruktor padobranstva Nemanja Goronja, instruktor Stefan Karanović i padobranci kojima je to trebalo da bude prvi pravi skok, Nikola Stević i Srđan Kosić.

ATV

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano