ZASTRAŠUJUĆE OTKRIĆE U MARIUPOLJU: Šojgu otkrio šta je pronađeno u razrušenom gradu
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

UKRAJINSKE oružane formacije u Mariupolju imale su taktičke raketne sisteme "točka-U" sposobne da gađaju ciljeve u Taganrogu i Rostovu na Donu, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu u četvrtak na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

ЗАСТРАШУЈУЋЕ ОТКРИЋЕ У МАРИУПОЉУ: Шојгу открио шта је пронађено у разрушеном граду

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Russian Defense Ministry Press Service via AP

 

- U grad je uneta velika količina teškog naoružanja, vojne opreme, uključujući tenkove, višecevne raketne bacače "smerč" i "uragan", artiljerijskih sistema velike snage, raketnih sistema "točka-U". "Točka-U" ima domet od 120 kilometara, a naš Taganrog je 94 kilometra od Mariupolja, glavni grad Južnog federalnog okruga Rostov je otprilike na istoj udaljenosti - rekao je ministar.

On je dodao da su u gradu stvorene zalihe raketa, municije, goriva i hrane za dugotrajna borbena dejstva. Glavni objekti urbane infrastrukture, uključujući morsku luku i plovni put, minirani su i blokirani plutajućim dizalicama.

Ministar je precizirao da je ukrajinska strana u Mariupolju imala 179 tenkova i borbenih oklopnih vozila, 170 topova i minobacača.U vreme proglašenja Donjecke Narodne Republike 2014. godine, Mariupolj je sa oko 450 hiljada stanovnika bio drugi najveći grad republike posle Donjecka, ali su u junu iste godine ukrajinske snage bezbednosti ponovo preuzele kontrolu nad Mariupoljom.

izvor: novosti

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano