Kako u stvarnosti izgleda Dolina Mumijevih? Zavirite u ovaj zabavni park
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

U planinama Saitama u Japanu se nalazi ovaj kutak radosti.

U planinama Saitama u Japanu nalazi se park za djecu (i odrasle) inspirisan crtanom serijom i filmovima Mumijevi (Moomini). Zabavni park Akebono Kodomo no Mori Koen poznat je i kao Dolina Mumijevih, a u njemu se nalazi kuća inspirisana onom koju smo gledali u legendarnoj crtanoj seriji, svjetionik, mostovi, kućice na drveću.

U parku nema pravila, ni strogih čuvara reda. Budući da se nalazi u planinama, posjetioci imaju i više nego dovoljno prostora za uživanje, a nekoliko staza vodi i u šumu do malog mosta i kućica na drveću.

君・イロ・風景 - RICO

君・イロ・風景:作詞・作曲/RICO 「ある日の日常」3rd single収録曲 映像:あけぼの子どもの森公園(2013.7.18収録) 「あけぼの子どもの森公園」は、フィンランドの作家トーベ・ヤンソンさんの「ムーミン童話」の世界をモチーフにした公園

Mumijevi su glavni likovi u knjizi i komičnom stripu finske ilustratorke i književnice Tove Jansson, originalno izdani u Švedskoj, a kasnije i u Finskoj. Pustolovna porodica skandinavskih trolova koji žive u kući u Dolini Mumijevih je osvojila srca djece ali i odraslih širom svijeta. Mumijevi su bili temelj za brojne animirane serije, filmove i zabavne parkove.

MUMIJEVI - Uvodna pesma

Uvodna pesmica iz finskog crtanog filma Mumijevi.

U BiH su Mumijevi postali popularni početkom dvijehiljaditih. Mališani su gledali sinhronizaciju TV Bosne i Hercegovine, a iza likova stoje danas popularni glumci kao što su Senad Bašić (Faruk iz “Lud, zbunjen, normalan” koji je pozajmio glas Tata Mumiju), Dragan Marinković Maca (TV voditelj i sarajevski komičar koji je pozajmio glas Mumetu, ali i drugim sporednim likvima), Jasna Žalica (narator), Tatjana Šojić (znamo je kao Mariju iz “Lud, zbunjen, normalan”, a u “Mumijevima je bila gospođa Foks), piše avaz.ba.

KAKO SU SNIMANI MUMIJEVI?

Kad Mumi glasno zove te, A Mumi Tata čeka te, Pridruži im se, vidjećeš, Kroz avanturu brzo ćeš Stić' u dolinu... Stić' u dolinu... U Mumi domu naći ćeš, Sve ...

Fotografije možete pogledati u nastavku:

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano