ZBOG ĐOKOVIĆA BRUTALNO UDARILA PO VLADI AUSTRALIJE Senatorka stala uz Novaka: Brinete samo o političkim poenima, ZAŠTO JE DOLAZIO?
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

I dalje se ne stišava bura oko sramne deportacije najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića iz Australije.

Podsetimo, ministar za imigraciona pitanja Aleks Hok je iskoristio svoje pravo i oduzeo je vizu našem teniseru, što je automatski značilo i deportaciju, kao i nemogućnost Srbina da brani titulu osvojenu na istom mestu samo godinu dana ranije.

Tim povodom oglasila se Kristina Kenli, koja obavlja funkciju ministra iz senke, a pored ostalih stvari tiče se i imigracionih pitanja, pa zbog toga je uputila oštru kritiku Morisonovoj vladi.

 

- Postoji mnogo otvorenih pitanja u vezi sa time kako tačno Morison namerava da bezbedno otvori granice, uključujući i kako će se odlučivati o vakcinalnom statusu putnika. Priča sa Novakom Đokovićem pokazala je koliko su nam granice postale ranjive, jer se 30 godina vizne politike okrenulo naglavačke, jer Morison predaje službenicima Pograničnih snaga odgovornost da procenjuju status vakcinacije putnika na samoj granici, umesto da se papirologija obrađuje mnogo ranije, kao deo procesa prijave za vizu - piše senatorka Kenli.

 

Ona je iskritikovala i premijera Viktorije, Danijela Endrjuza, koji kako ona kaže, nije umeo da objasni jednu stavku, koja je bila najspornija od svih u celoj priči.

"Endrjuz nije mogao da objasni kako službenici Pograničnih snaga, koji imaju samo 30, 40 sekundi po putniku na granici, mogu da provere njegove preporuke i da potencijalno 'dešifruju' složenu dokumentaciju u vezi sa vakcinom, bez toga da nastane opšti zastoj na granici koji bi 'eksplodirao' na našim aerodromima"

Novak Đoković FOTO: SHUTTERSTOCK, AP MARK BAKER

Kenli je posebno revoltirana tretmanom koji je Đoković prošao u Australiji.

"Ako je pristup Morisonove Vlade nova normalnost, onda prijatelji i porodica australijskih građana, turisti i iskusni radnici sa vizama koje im je izdala Vlada mogu da dođu u zemlju, a onda da tu budu odbijeni i vraćeni samo zato što neko nije mogao da se potrudi i proveri vakcinalni status pre nego što je neko dobio vizu ili ušao u avion Dok gospodin Morison ne prestane da brine isključivo o naslovnicama, pre nego da brine o bezbednom i jasnom planu za otvaranje naših granica, australijske porodice i njihovi poslovi neće imati bolju budućnost" zaključila je Kristina Kenili.

Kurir sport

 

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano