Zbog njega je Novak zavoleo tenis, a legenda sada poručuje: “Đoković je najbolji ikada”
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Novak Đoković sedmu sezonu u karijeri završio je kao najbolji teniser sveta čime je oborio rekord Pita Samprasa koji posle takvog uspeha nema dilemu i poručuje da je srpski teniser najbolji svih vremena.

Novak Đoković u Parizu je obezbedio novi kraj sezone sa titulom najboljeg na svetu. Taj sedmi put poseban je zbog oborenog rekorda Pita Samprasa, Novakovog idola, koji je šest sezona u karijeri okončao kao najbolji igrač.

Zbog tog podviga, ali i svega što je uradio u ovoj sezoni i prethodnom periodu proslavljeni Sampras za „Rojters“ je otkrio da je za njega polemika oko najboljeg igrača svih vremena završena.

„Mislim da je ono što je Novak uradio u prethodnih deset godina, osvajanje najvećih turnira, to što je bio konstantan, završavao godinu sedam puta na prvom mestu, za mene jasan znak da je on najveći svih vremena“, objasnio je Sampras.

Novakova ostvarenja dobijaju još veći značaj kada se uzme u obzir konkurencija i rivali poput Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

„Sedma godina za njega, siguran sam da je to bonus na sve veliko što je uradio ove sezone. Ali, mislim da će to još više ceniti kada postane stariji.

Učinio je to u vreme kada je igrao sa velikanima poput Rodžera ili Rafe i borio se protiv sledeće generacije tenisera na pravi način – sve u isto vreme“, istakao je Sampras.

Za Đokovića je legendarni Amerikanac jedan od teniskih idola, ali Sampras smatra da ga je srpski as prevazišao.

„Ja sam bio taj toliko godina, a on je bio taj još više. Bio je još konstantniji, osvojio je više važnih turnira čak i Grend slemova. Mogao bih da nastavim da pričam o njegovoj karijeri. Mislim da nećemo videti takvog ponovo“ zaključio je Pit Sampras.

Odgovor je imao i Novak.

„Imao sam četiri godine kada sam video da Sampras pobeđuje i da je najbolji na svetu. To je bila moja prva teniska slika koju pamtim. Odmah sam se zaljubio u tenis. Sada imam sedam pehara za najboljeg na kraju godine i veoma sam ponosan na to. Nikada nisam osećao suparništvo sa Pitom, uvek me je podržavao“, istakao je Đoković.

O ljubavi srpskog tenisera prema Samprasu pričala je i Jelena Genčić, Novakova učiteljica tenisa.

Novak Đoković se bori za svoju šestu titlu na Završnom turniru, a naredni protivnik u drugom kolu Zelene grupe mu je Andrej Rubljov.

Aaa Novak will be so happy when he reads that! pic.twitter.com/GhuarG5PYj

— Sanja (@Sanja7799) November 16, 2021

izvor: webtribune

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano