Zbog pljačke i premlaćivanja povratnika u Višegradu uhapšen Bojan Prodan
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UPolicija iz Višegrada uhapsila je sinoć oko 23.30 časova B.P. iz ovog mjesta koja je osumnjičena da je izvršila razbojništvo na štetu M.A. i M.F. iz sela Omeragići kod Višegrada, saopšteno je iz Policijske uprave u Foči.

 

U toku je kriminalistička obrada nad licem B.P., koji se može dovesti u vezi sa izvršenjem navedenog krivičnog djela i nad istim se sprovode određene kriminalističko-istražne mjere i radnje na dokumentovanju i rasvetljavanju razbojništva, navedeno je u saopštenju.

Napadač je, kako nezvanično saznajemo, Bojan Prodan, dok su oštećeni Fadil i Ajša Memišević.

Prodan je stari policijski znalac.

Ubistvo Vučka Sarića iz 2008.

Sedamdesettrogodišnji Vučko Sarić, penzioner i invalid iz prethodnog rata, ubijen je u maju 2008. godine u izbjegličkom naselju Prelovo kod Višegrada, a policija je, zbog sumnje da je počinio zločin, tada uhapsila Bojana Prodana, nastanjenog u istom mjestu.

Sarić je rodom iz Boračkog jezera, kod Konjica, a u kući u Prelovu je živio sam, jer mu dvojica sinova žive van Višegrada.

Komšinica Jela Kešić rekla je da je pomenute noći oko tri časa primijetila da je upaljeno svjetlo u Vučkovoj kući, što joj je bilo sumnjivo, pa je ujutro poslala unuka da vidi nije li djed možda bolestan.

- Dječak je ubrzo došao i izbezumljeno mi rekao da je Vučko mrtav i da je hodnik pun krvi - rekla je Kešićeva.

Ona kaže da je odmah pozvala Policijsku stanicu u Višegradu.

Portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić potvrdila je da su pripadnici Policijske stanice Višegrad uviđajem utvrdili da su ulazna vrata na Vučkovoj kući nasilno otvorena. Takođe, na tijelu nastradalog bile su vidljive povrede glave, koje su ukazivale na nasilnu smrt.

- Istoga dana, na osnovu operativnih saznanja, radnici policije su, uz saglasnost okružnog javnog tužioca, lišili slobode Bojana Prodana, nastanjenog u Prelovu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo nad Vučkom Sarićem - kazala je Tešićeva.

Ona je dodala da su tokom uviđaja u kući osumnjičenog, kao i njenoj blizini, pronađeni tragovi i drveni predmet kojim je starac ubijen. Svi dokazi, naime, ukazivali su na to da je Prodan izvršilac krivičnog djela.

Priznao zločin

- Osumnjičeni je priznao da je ubio starca iz koristoljublja - istakla je Tešićeva.

izvor: atv
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: