ZBOGOM FEJSBUKU: Kompanija se od sada i zvanično zove META! Nema više ni prepoznatljivog slova F, a ovako su otkrili novi LOGO!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Osnivač najpoznatije društvene mreže Feksbuk Mark Zakerberg saopštio je da je ova kompanija i zvanično promenila ime. Od sada se zove Meta.

Njegova prošlondeljna najava ribrendinga kompanije koja u vlasništvu ima i Instagram i WhatsApp izazvala je pometnju i nagađanja na društvenim mrežama.

Facebook, Meta, Fejsbuk FOTO: FACBOOK

 

Za sada, na zvaničnoj Fejsbukovoj stranici još piše "Facebook" ali je logo već promenjen:

Čak ni zaposlenima u kompaniji nije bilo poznato novo ime, prenose mediji, a danima se nagađalo koje će novo ime poneti.

Fejsbuk, Meta FOTO: PROFIMEDIA / JUSTIN SULLIVAN / GETTY

Čuveno slovo F, po čemu je svuda u svetu bila prepoznatljiva, ova kompanija se sada odlučila za logotip koji predstavlja simbol beskonačnosti, blago nagnut, kač podsećajući na perecu, kako su mnogi već primetili.

Mark Zakerberg FOTO: FACEBOOK

Jedino što je iole ostalo zajedničko sa starim brendigom su nijanse plave boje.

Ovaj potez naglašava kako Mark Zakerberg, izvršni direktor, planira da preusmeri svoju kompaniju iz Silicijumske doline na ono što vidi kao sledeću stanicu u digitalnom svetu, a to je ujedinjenje različitih digitalnih svetova u nešto što se zove metaverzum.

 

U isto vreme, ribrending Fejsbuka može pomoći da se kompanija "oslobodi" ili bar udalji od mnogih kontroverzi sa kojima se suočava u poslednje vreme.

"Puno sam razmišljao o našem identitetu. Nadam se da ćemo vremenom biti viđeni kao metaverzalna kompanija" rekao je Mark u lajvu na svojoj društvenoj mreži.

 

Naziv "Meta" zasnovan je na Zakerbergovim ponovljenim referencama o "metaverzumu" i "Horizontu" kao nazivu za Facebook.

Kurir.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: