"ŽELEO JE DA VIDI GENOCID IZVRŠEN NUKLEARNOM BOMBOM" Palestinski premijer izgovorio samo jednu rečenicu i BRIZNUO U PLAČ
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UPalestinski premije briznuo je u plač tokom sednice kabineta.

Palestinski premijer Mohamed Štaje se rasplakao tokom sastanka kabineta palestinske vlasti dok je prepričavao priču o majci čija su deca zatrpana ispod ruševina u Gazi. Podsetimo, izraelska vojska već mesec dana žestoko bombarduje mete u Gazi kako bi se osvetila za napad militanata Hamasa.

"Deca ispisuju imena na svojim telima kako bi tela mogla da se identifikuju. Majka troje dece, koja su zatrpana ispod ruševina, poručuje svojoj deci: 'Dajte da vas vidim, makar i u snu'", rekao je Štaje i briznuo u plač.

"Izraelski ministar baštine nije bio zadovoljan sa 10.000 mrtvih, više od 25.000 ranjenih i milion raseljenih. Želeo je da vidi Hirošimu u Gazi. Želeo je da vidi genocid izvršen nuklearnom bombom koju Izrael poseduje. Krvoločna osoba želi da ubije radi ubijanja", nastavio je i dodao:

"Međunarodni krivični sud sada mora da izda nalog za hapšenje zločinaca kao korak predostrožnosti kako bi se zaustavila mašina za ubijanje. Pozdravljam zemlje koje će podneti zahtev sudu za procesuiranje kriminalaca. Od savesnih osoba i zagovornika ljudskih vrednost traži se da brzo reaguju kako bi se zaustavila agresija koja je pojas Gaze pretvorila u pojas krvi", rekao je on.

Pošto je odbacio pozive na prekid vatre, Izrael je pod stalnim pritiskom da pokuša da izbegne civilne žrtve tokom vojnih operacija. Gaza je jedno od najgušće naseljenih mesta na svetu, gde su militanti Hamasa pomešani sa civilnim stanovništvom i koriste ga kao živi štit.

(MONDO)
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: