ŽELJEZNIČAR -FUDBALSKI HRAM
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Željezničar.Od milja naš Željo.Sve osim običnog klub.Institucija,klasa samo su jedni od epiteta koji opisuju ovaj klub. Klub koji je stvoren od strane radničke klase ,ljudi koji su od srca i iz ljubavi igrali i stvorili ovaj klub.

Huu.Zvuk koji se čuje sa fudbalskog hrama Grbavice.Mala mahala koja ima veliku dušu i srce.Kada su svatili da od velikih investicija i mega projekata nema nista navijači popularni Manijaci su se dali sami u "uzdizanje" svoga Želje.I već kada se stvorio veliki entuzijazam i duh Grbavice , 90.god taj duh je strušen.Cijela svetinja Želje i Manijaka je strusena.Suza im ide niz lice dok gledaju svoju Grbavicu kako gori. Danas taj stadion je izgradio ponovo svoj duh i zasijao je u punom sjaju.Stadion koji je dorastao mnogim stadionima u Evropi i navijače koje malo ko ima. Navijaca koji ima na svim kontinentima ,a krenuo je iz male Grbavice.

Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice.

Sretan rođendan i nikom te ne damo!

Izvor:telegram.teleport.hr

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: