Željka Cvijanović čestitala novinarima 3. maj - Međunarodni dan slobode medija
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom 3. maja – Međunarodnog dana slobode medija, uputila je čestitku svim novinarima, redakcijama, uredništvima i udruženjima novinara u Republici Srpskoj.

- Obilježavanje Međunarodnog dana slobode medija prilika je da se podsjetimo da je sloboda govora, odnosno izražavanje mišljenja, jedno od temeljnih ljudskih prava svakog demokratskog uređenja. Uloga novinara i medija u jačanju demokratskog društva je izuzetno važna, posebno u  uslovima  vanrednih okolnosti,  kada javnosti treba omogućiti tačne, sveobuhvatne i pravovremene informacije jer samo tako mogu biti u službi istine, kao centralne vrijednosti novinarstva.

Koristim priliku da se zahvalim novinarima i drugim medijskim radnicima, kao što su snimatelji, fotoreporteri, tehničke ekipe, vozači i drugi, koji su u vrijeme pandemije korona virusa svakodnevno na terenu kako bi građanima prenijeli važne i korisne informacije o ovoj vanrednoj prijetnji po zdravlje svih nas.

Izražavam uvjerenje da će predstavnici medija u Republici Srpskoj u svom radu i u narednom periodu pokazivati visok nivo odgovornosti,  te da će njegujući profesionalne standarde, biti u službi javnog interesa i demokratskih procesa.

Institucije Republike Srpske su opredijeljene za unapređenje ambijeta za što viši stepen medijskih sloboda kako bi medijski radnici  svoj odgovoran i izazovan posao obavljali sa što manje prepreka i poteškoća - navodi se u čestitki povodom 3. maja – Međunarodnog dana slobode medija.

izvor // nezavisne.com 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: