ZEMUNCI U ZABELI OPLAKUJU NJENU SMRT! Znamo da si tu, jer svako od nas nosi deo tvoje duše
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Braća su prvu presudu dobila zbog otmice Miroslava Miškovića, Dragoslava Vukovića i Milenka Aleksića. Aleksandar je s bratom osuđen i za napad na prostorije lista "Dan" i auto-servisa "Aca"

Članovi zemunskog klana, braća Miloš (40) i Aleksandar (44) Simović u požarevačkom zatvoru "Zabela" oplakuju svoju majku Milanku (64), koja je 29. jula umrla od korone! "Zemunci" nisu mogli da prisustvuju sahrani na Novom bežanijskom groblju, a mlađi Miloš je veoma teško podneo gubitak, ne želi ni sa kim da razgovara, tuguje i odbija hranu i piće!

- Milanka je iznenada dobila povišenu temperaturu, a posle testiranja je potvrđeno da je zaražena koronavirusom i smeštena je na lečenje u Zemunsku bolnicu. Stanje joj se naglo pogoršalo i odmah je priključena na respirator. Preminula je 29. jula, posle svega dva dana na respiratoru! Cela porodica je bila u šoku - kaže naš izvor koji je insistirao na anonimnosti.

- Majka braće Simović sahranjena je u subotu, 1. avgusta, u 15.15 sati na Novom bežanijskom groblju na Novom Beogradu. Kovčeg je, posle opela, spušten u porodičnu grobnicu od crnog mermera, u kojoj počiva njen suprug Ilija. Sahrani su prisustvovali najuža rodbina i bliski prijatelji - navodi sagovornik.

 
 

Podsetimo, Aleksandar Simović osuđen je na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića, a kasnije i na 20 godina zbog ubistva svedoka-saradnika Zorana Vukojevića Vuka. Uhapšen je 25. novembra 2006. u stanu u Ulici Milentija Popovića 35 na Novom Beogradu i prvi je odbegli "zemunac" kog je srpska policija uspela da locira i privede.

Kada se sve sabere, Aleksandar je osuđen zbog devet ubistava, pokušaj ubistava i tri otmice. Kaznu služi u sedmom paviljonu "Zabele" u Požarevcu da ne bi bio u kontaktu s bratom, koji se nalazi u najstrožem delu "Zabele", zvanom srpski "Alkatraz".

Miloš je zbog učešća u ubistvu premijera Đinđića, drugih ubistava i otmica sa zemunskim klanom osuđen na 40 godina. Uhapšen je u junu 2010. godine, dan nakon što je u Zagrebu ranio Sretka Kalinića (56), zvanog Zver. U ruke srpske policije pao je posle ilegalnog prelaska granice između Hrvatske i Srbije kod Morovića.

Braća su prvu presudu dobila zbog otmice Miroslava Miškovića, Dragoslava Vukovića i Milenka Aleksića. Aleksandar je s bratom osuđen i za napad na prostorije lista "Dan" i auto-servisa "Aca".

Miloš je bio jedan od najopasnijih članova klana i desna ruka Dušana Spasojevića Šiptara. U odsustvu je osuđen za ubistvo Željka Bodiša, Todora Gardaševića, Srđana Ljujića, Zorana i Sredoja Šljukića, Željka Škrbe, Nenada Batočanina, Ivice Jovanovića, Zorana Uskokovića Skoleta, Jovana Guzijana Cunera, Rada Cvetića, Branislava Lainovića Dugog, za dizanje u vazduh firme "Difens" Ljubiše Buhe Čumeta, otmice Suvada Musića, Vuka Bajruševića i Milije Babovića, kao i za učešće u pripremi atentata na premijera.

Braća su se srela samo jednom, 2012. godine, u sudnici Centralnog zatvora u Beogradu i to je bio prvi put da su se videli posle više od šest godina! Pošto je od tog susreta prošlo osam godina, Aleksandar od uprave zatvora uporno traži da ga stave blizu brata.

Milanka živela sa snajom i unucima

Milanka je iznenada dobila simptome i nije poznato kako se zarazila. - Sa Milankom je živela Acina žena u porodičnoj kući u Zemunu. Ona i Aca imaju dva sina i ćerku. Miloševa supruga živi sa svojom majkom. Ona sa Milošem ima sina i ćerku. Posle iznenadne smrti svekrve, obe snaje su prvo obavestile muževe, preko uprave zatvora, a potom najbližu rodbinu i prijatelje. Braća su 2013. godine ostala i bez oca Ilije. Posle smrti njihovog oca pojavila su se saznanja da je Miloš navodno izveden iz zatvora u najvećoj tajnosti do groba pokojnog oca, gde se isplakao.

izvor: srbija danas

ZEMUNCI U ZABELI OPLAKUJU NJENU SMRT! Znamo da si tu, jer svako od nas nosi deo tvoje duše

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano