ZENICA: LIKVIDACIJA PORODICE JOVANOVIĆ JE SIMBOL ZATIRANJA SRBA U SREDNJOJ BOSNI
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Likvidacija petočlane srpske porodice Jovanović simbol je zatiranja svega srpskog na području grada Zenice. Ovaj monstruozan zločin su u samom centru grada 2. oktobra 1993. počinili pripadnici bošnjačke vojske i policije a do danas niko za ovaj masakr nije osuđen niti procesuiran

zenica%2B22.png

 

Muslimanski zločinci - naoružani uniformisani policajci i pripadnici "Armije BiH" upali su 2. oktobra 1993. u dom Tomislava Jovanovića (47) i prisilno odveli njega, njegovu suprugu Zoru (40), njihovo dvoje dece - Vanju (19) i Vladimir (20) kao i bratanca Ljubomira (19) koji je kod njih, nešto pre zločina, našao zaštitu. Žrtve su nakon zlostavljanja i mučenja brutalno likvidirane a njihovi leševi su 30. jula 1997. eshumirani iz masovne grobnice na lokalitetu - rejon Do, iznad sela Bistrica. 

Dušan Jovanović, koji je kobnog dana ostao bez sina, brata i njegove porodice je preneo posmrtne ostatke svojih najmilijih u Trebinje gde im je podigao zajednički spomenik a pre nekoliko godina je medijima ispričao:

Jednog dana sam došao kod njih u kuću ali nikoga nije bilo. Komšije su mi rekle "oni više ne žive". Kako ne žive, upitao sam a oni su mi odgovorili kako su ujutro odvedeni od strane trojice naoružanih, maskiranih vojnika koji su potrpali svo petoro u kombi i odveli ih. Pronađeni su u masovnoj grobnici.

Za ovaj zločin do danas niko nije procesuiran niti osuđen a nije poznato ni da li je uopšte pokrenuta bilo kakva istraga protiv počinilaca. Golgota Srba u Zenici i dalje je neispričana priča, o tome se vrlo malo ili čak nimalo ne govori u javnosti.

Na području Zenice muslimanski vojnici su ubili više od tri stotine građana srpske nacionalnosti, među kojima veliki broj žena, staraca četrnaestoro dece. 

izvor: istina i pravda portal srpskog naroda

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: