"ZLOTVORI SU MOG SINA OTERALI U SMRT" Srbija u suzama zbog bolne ispovesti majke Gorana (19) koji se obesio zbog komšija!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U- Oni su zlotvori, mog mladog sina su oterali u smrt - reči su Zorice Karanović, majke mladog humanitarca Gorana Karanovića (19) iz Prnjavora koji se u septembru ove godine obesio jer nije mogao da izdrži pritisak komšija koje su vodile hajku protiv njega.

Da li se mladi humanitarac obesio jer je inspekcija najavila da će mu oduzeti pse, svoju ispovest iznela je majka nesrećno nastradalog Gorana.

- Sve je počelo pre tri meseca kada su komšije koji su nam bili prijatelji digli hajku na mog Gorana - kaže Zorica Karanović.

Prema njenim rečima Goran je bio veliki vernik, i baš onog dana kada su ga komšije prijavile i kada je krenuo pakao, on se u manastiru Tumane molio za njihovo zdravlje.

- Goran se u manastiru Tumane molio za porodicu koja ga je prijavila. Tog istog dana kada se on molio za njihovo zdravlje, oni su ga prijavili komunalnoj policiji. Umešao se i predsednik mesne zajednice, koji je potpisao peticiju protiv njega. Goran je imao 53 psa i dvadeset mačaka u tom momentu, koji su bili u boksu. Bio je član udruženja "Vag,Vag" iz Banja Luke. Hranio ih je, povređene lečio, udomljavao ih je... - kaže nesrećna majka.

Kako dalje navodi, problem nisu bili psi, već komšijska ljubomora.

- Komšijama nije smetalo ništa. Pre tri dana sam čula, pošto radimo državnu zemlju, išli su da je uzmu u zakup, ono što mi radimo petnaest godina, a kada to nisu uspeli, udarili su nam na dete. Želeli su da nas kao porodicu da skrše i slome. Sada ih pitam, znaju oni ko su, ko će moju česnicu lomiti, ko će našu slavu slaviti - potresno kaže Zorica.

Svog sina opisuje kao punog života i ljubavi prema napuštenim životinjama.

- U aprilu je trebalo da upiše Policijsku akademiju. Bio je pun života, vredan, išao je korak ispred svih. Bio je vezan za svoje pse, za dve godine je udomio 400 pasa. Komunalna mu je napisala da na svom imanju sme da ima samo dva psa i dve mačke i to je njega pogodilo. Mi živimo na kraju sela, sve je okolo državna zemlja. Nije moglo da smeta bilo kome. Nikoga pas nije napao. Psi su nekada lajali i to kad dođu tuđi psi u naše dvorište. Moj pas je komšiji koji nas je prijavio čuvao stvari koje je na crno donosio iz Švajcarske. Tad nije bio lutalica. Uništili su mi sve, samo ih pitam kako spavaju - kaže Zorica.

Ona je dodala i da će rad svog sina nastaviti kroz azil na svom imanju, koji će poneti naziv "Goran".

- Meni moj Goran šalje snagu svakoga dana, teraću se sa njima do Strazbura - kaže majka za Pink i ističe da će sa ćerkom ostvariti Goranov san i otvoriti azil koji se zove "Goran" u blizini porodične kuće.

SD
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: