Znate li čemu služi poluga na unutarnjem retrovizoru u automobilu?
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Tijekom noćne vožnje mogu vas zaslijepiti svjetla vozila koje dolazi ili vozi iza vas, a tada će vam pomoći poluga na retrovizoru.

Većina ljudi ne zna sve značajke svog automobila, tako ni za polugu na retrovizoru. Ona služi za dan/noć vožnju, odnosno za to da vozača noću ne bi zaslijepila svjetla koja se nalaze iza njega. Stručnjaci objašnjavaju kako zapravo funkcionira:

“Tijekom noćne vožnje može se dogoditi da vas zaslijepe jaka svjetla vozila koja dolazi ili se vozi iza vas. Na donjem dijelu retrovizora postoji poluga koju povučete ili gurnete te tako pomaknete svoje ogledalo gore ili dolje, kako vam jaka svjetla ne bi smetala. Kada polugu vratite na prvobitni položaj i retrovizor se vraća na identičan položaj”, objašnjavaju na portalu Instruktor vožnje.

Također podsjećaju da se vanjski i unutarnji retrovizori namještaju tek kada je vozačevo sjedalo namješteno najugodnije za vožnju. Napominju i da pripazite da tijekom namještanja retrovizora, pazite da ga ne umrljate prstima kako bi vidljivost bila što bolja. Upravo unutarnji retrovizor najrealnije prikazuje objekte.

“Vanjski lijevi retrovizor prikazuje objekte dalje nego što jesu, dok vanjski desni retrovizor pokazuje objekte još udaljenije, nego što to radi lijevi retrovizor”, napominju.

izvor:http://ba.n1info.com/

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: