Zubin Potok: Rosu sa dugim cijevima ispred zgrade opštine
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UStotinjak pripadnika kosovske policije i specijalaca Rosu sa bornim vozilima i dugim cijevima stiglo je u centar Zubin Potoka i rasporedilo se na pedesetak metara od zgrade opštine koju namjeravaju da nasilno preuzmu, rekao je Srni predsjednik nevladine organizacije "Zubin Potok" Miko Biševac.

 

"Situacija je veoma napeta, policija tvrdi da će ući u zgradu opštine ispred koje stoji stotinjak golorukih mještana, okupljenih samoinicijativno i nastoje spriječiti upad Rosu u zgradu opštine", rekao je Biševac.

Biševac je napomenuo da je pojačanje kosovskoj policiji stiglo poslije odlaska iz Zubinog potoka nelegalno izabranog gradonačelnika Izmira Zećirija.

 

"Plašimo se da će doći do incidenata jer je očigledno da je Rosu spremna da nasilno uđe u zgradu opštine", rekao je Biševac.

U sve četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije - Zubinom potoku, Leposaviću, Zvečanu i u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice danas su se oglasile sirene za uzbunu pošto su nelegalno izabrani gradonačelnici iz reda albanske zajednice u pratnji kosovske policije najavili ulazak u objekte u kojima su smještene opštinske administracije.

Vše lica povrijeđeno je u sukobu između pripadnika policije samoproglašenog Kosova, koja je bacila desetak suzavaca na mještana opštine Zvečan koji su tijelima nastojali da spriječe ulazak policije u zgradu opštine, javio je dopisnik Srne pozivajući se na srpske izvore.

Predsjednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić izdao je danas naredbu da se podigne borbena gotovost Vojske Srbije na najviši stepen i naredio im hitan pokret u pravcu administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: