Zvornik: Akciji dobrovoljnog darivanja krvi odazvalo se 36 policijskih službenika
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

 

Akciji dobrovoljnog davanja krvi, koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, odazvalo se danas 36 pripadnika Policijske uprave Zvornik, koji ovu dargocjenu tečnost daju u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske - Odjeljenje zvorničke Opšte bolnice.

 
Zvornik - dobrovoljni davaoci krvi - Foto: SRNA
Zvornik - dobrovoljni davaoci krviFoto: SRNA

Portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar rekao je novinarima da je ovo dvodnevna akcija koja se sprovodi uz poštovanje svih epidemioloških mjera nadležnih organa u borbi protiv širenja virusa korona.

- Policija se svake godine odazove u velikom broju humanim akcijama dobrovoljnog davanja krvi i na taj način pokazuje spremnost i želju da pruži pomoć onima kojima je najpotrebnija - rekao je Bobar.

On je dodao da policija, učestvujući na ovim akcijama, prije svega, ističe humani aspekt policijske profesije.

Prema njegovim riječima, Policijske uprava Zvornik u svojim redovima ima veliki broj pripadnika koji su redovni davaoci krvi, dok su neki ovu tečnost darivali više od 50 puta.

Podjećajući da je ova akcija samo jedna u nizu, Bobar je rekao da su policijski službenici u aprilu za Dan policije, dobrovoljno dali krv, te da predstoji još ovih akcija koje će biti provedene do kraja godine.

izvor: rtrs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: